Lögnhalsar

Vi har nog alla hört refrängen i sången från 40-talet.

Allting går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt

Sången handlar om de skrupelfria männen som efter andra världskriget skapade sig en liten förmögenhet av att sälja surrogatmat.
Likt dessa herrar har Moderaterna gjort sig kända som det nya arbetarpartiet och proklamerar konstant budskapet om att alla skall arbeta och att de genom ansvar skall genomföra den nya arbetslinjen. Fina ord som många köpt med hull och hår.

Trotts arbetslinjen, som i sig har sina sprickor i kanten som växer sig stora och hotar krackelera hela skiten, har vi en rekordhög arbetslöshet. 7,4 % är den officiella statistiken angående mängden arbetslösa, även om vi samtidigt vet att den är väl tillklippt och påklädd finkostymen. En mängd människor står helt utanför denna statistik eller tillhör något arbetsmarknadsmässigt program med minimal ersättning.
Många är de som fått indragen sjukersättning, trotts att de är enormt sjuka. Detta gäller självklart inte de själva eller deras eget skrå. Vi minns exempelvis hur Christina Axen Olin själv på en presskonferens att sjukskriva sig en månad för sitt alkoholmissbruk. Hon slapp fas tre eller risken för att bli utförsäkrad och därmed leva på existensminimum.

Allt går att sälja med mördande reklam, genom Timbro, Svenskt näringsliv och alla övriga olika stiftelser och grupper som fungerar som megafoner ät de borgerliga åsikterna, oavsätt hur puckade och osanna de är.

Aftonbladet 1, 2
DN 1

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

One Response to Lögnhalsar

  1. Pingback: Vem tror att Alliansens jobbgaranti är en jobbgaranti? » HumanLabRat bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s