Ignorans

Att alliansens politik skulle kunna vara en bidragande orsak till ökade ekonomiska klyftor i samhället, verkar vara totalt verklighetsfrämmande för dem.

– Det kommer nära frågor om arbetslöshet, dålig kvalitet i utbildningen och arbetslinjen. Låt oss se till att alla får jobb. För dem som inte får det har vi fördelningspolitiska reformer som är träffsäkra, till exempel höjningen av barnbidragets flerbarnstillägg.

Fredrik Reinfeldt väljer att lyfta barnbidragets flerbarnstillägg, som åtgärd för att minska klyftorna. Han väljer dock inte att gå in på vilka slavliknande former deras arbetslinje tagit sig i det han kallar ”fördelningspolitiska reformer som är träffsäkra”.
Han uttalar sig vidare:

Det har funnits en efterfrågan från fler att äga sin bostad och den har varit rätt att bejaka, säger han. Alla som varit i närheten av Stockholms innerstad vet att hyresrätten som idé inte funkar där.

Han nämner inte att just ombildnings hystering är den största orsaken till att det finns en svart marknad på de få hyresrätter som finns kvar och att just hyrorna skjutit i höjden på grund av den efterfråga som uppstått.
Nu är det inte endast alliansens politik som drivit oss till att ha denna pikulära situation vi nu ser på bostadsmarknaden. Socialdemokraterna var de som initierade utförsäljningen och är lika goda kolsupare likaså.

Ökade klyftor är aldrig bra för ett samhälle, oavsett vad Timbro eller någon annan borgerlig organisation/tankesmedja påstår.

DN 1, 2

Annonser
Det här inlägget postades i Moderaterna, Tillväxt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s