Vår moderna häxjakt

Den som lever får se, hur vår samtid och våra handlingar kommer framställas i det historiska perspektivet.

Det moderna korståget där marknaden till vilket pris som helst skall privatiseras och oliktänkande kulturer skall västifieras, slår nu tillbaks. Sanningar uppdagas och krigets hemskaste historier blottläggs för allmän beskådan.

För några hundra år sedan kallades de häxor och idag kallas de terrorister. Det är dock på liknande lösa grunder de jagas, fängslas och fråntas sitt liv.

De utsätts för tortyr efter information de inte har eller känner till.
Barn berövas sina föräldrar, föräldrar berövas sina barn. Någon mister sin bror eller syster, och förväntas acceptera det utan begär av hämnd eller hat, helt utan förståelse och tanke på att det är just dessa handlingar som skapar morgondagens sanna och farliga terrorister.

Jag välkomnar den information som nu kommer fram över hur den så framgångsrika jakten på terrorism bedrivits, trotts att vi alla sedan länge anat hur det i verkligheten gått till.

Barack Obama signerade en order, den 15e Januari 2009, om att Guantanamofängelset skulle stängas ner inom ett år. Två år och tre månader senare är det fortfarande i drift med 172 fängslade illegala kombattanter.

Aftonbladet 1, 2
DN 1, 2
SVD 1, 2

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 Responses to Vår moderna häxjakt

 1. Vi inom EM – Exilsvenskarnas Motståndsrörelse – delar inte din uppfattning om att dagens terrorister kan liknas vid medeltidens häxprocesser. Vi avser att försvara den sekulära demokratin i Sverige och västvärlden och krossa islamismen i alla dess former.

  Mvh

  EM – Exilsvenskarnas Motståndsrörelse

  • Johan skriver:

   Och jag delar inte er uppfattning… Vilket sammanträffande!
   En fråga:Vart befinner ni er nu när ni har gått i exil?

 2. Eller handlar det om att USA vill knyta Armenien starkare till sig ha fler militarbaser dar ex.?.Vad den verkliga orsaken an ar sa inte handlar det om ren omtanke om minnet av de mordade armenierna utan det handlar om dagsaktuell storpolitik och om politisk utpressning gentemot eller bestraffning av Turkiet och da sannolikt bl.a. 7 .Det ar forvisso hedervart att ta avstand fran folkmord men det mindre hedervarda for att inte saga utpraglade hyckleriet vad galler vilka som ska kritiseras for folkmord och vilka massmord som ska stamplas som Folkmord ar langt ifran hedervart..Alla som foljer med nagotsanar i den internationella politiken vet att det finns andra stater som sysslar med folkmord just nu men som inte fordoms av stormakterna for detta inte tvingas sluta med eller be om ursakt for sina illdad mot nu levande manniskor vilket val borde vara mer angelaget an att utpeka stater for illdad som begicks for 100 ar sedan och an att skuldbelagga och smutskasta nu levande politiska ledare for sadant de personligen inte ar skyldiga till.. Kerstin.PS kl 20.55 Sa far jag via Larrys kommentar till den har posten information om att Obama har bett den amerikanska ursprungsbefolkningen om ursakt tack Larry ..President Barack Obama signed the first public admission of remorse to Native Americans into law on Monday December 21. The resolution seeks reconciliation and offers an official apology to Native peoples for the poor choices the federal government made in the past said Brownback.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s