Verklighetens riddare

Henrik von Sydow och Anton Abele skriver idag att de, genom att resa och besöka ungdomar i Sverige, vill söka efter orsaker till vad som föder våld hos unga.
Det är bra att de på allvar vill söka sanningar om orsaker till olika former om ungdomsvåld. Men de bör vara medvetna om att detta troligtvis, om de är öppna för sanningen, kommer förändra deras ideologiska världsbild som Moderater. De bör parallellt med denna resa också läsa forskning på området gjorda av sociologer och etnologer etc. De bör också läsa Jämlikhetsanden som tydligt förklarar och påvisar att ojämlikhet är socialt nedbrytande och visar hur graden av ojämlikhet i ett samhälle påverkar hur vi mår både fysiskt och psykiskt, hur länge vi lever, hur vi lyckas med våra studier, hur vanliga tonårsfödslar är, hur utbredd fetman är, hur mycket kriminalitet och våld som finns, hur stor den sociala rörligheten är, med mera.
Ganska tvärt emot den politik som förs av alliansen.

Vi hälsar Henrik von Sydow och Anton Abele välkomna till verkligheten och hoppas att detta inte är ytterligare en populistiskt kampagn.

Aftonbladet 1
DN 1

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s