Kapitalismen är krisen

Jakten på ökade vinster under pressad tid var orsaken till oljekatastrofen i Mexikanska golfen, fastslår den kommission som president Barack Obama tillsatt för att reda ut orsakerna till det jättelika oljeutsläppet.

Detta är en naturlig del av kapitalismen, att några kommer få det sämre eller få en sämre produkt, så att några kan göra de stora klippen.
Den moderna slavhandeln är en direkt produkt av kapitalismen. Fina företag med stora glaskontor, som redovisar vinster till sina aktieägare, har sin tillverkning av sina produkter i länder där ibland barn arbetar för mycket låg lön under slavliknande förhållanden.
Vi måste börja inse vad som är den riktiga orsaken bakom de händelser som utspelar sig dagligen mitt framför våra ögon.

DN 1

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 Responses to Kapitalismen är krisen

 1. Leif D skriver:

  OK ditt förslag på alternativ är?
  Oljeutsläppen i sovjet är förståss helt okända för dig.

  ” Fina företag med stora glaskontor, som redovisar vinster till sina aktieägare, har sin tillverkning av sina produkter i länder där ibland barn arbetar för mycket låg lön under slavliknande förhållanden.”

  Detta är inte en orsak av kapitalismen, utan av att såväl demokratiska länder (ex Sverige) som odemokratiska (ex Kina) helt enkelt tillåter att det får gå till så här.

  Återigen, på vilket sätt blir det bättre utan kapitalsim? Tittar man historiskt så har folk allmänt haft det bättre i länder med visst mått av kapitalsim, men ändå en viss styrning och kontroll. Allra sämst har folk i länder som saknar en öppen kapitalism, som t.ex. Nord Korea, Sudan och Burma.

  • AIK RÅTTAN skriver:

   Leif D är som vanligt ute och cyklar! Om man slutar hota nord korea samt sluta med sanktionerna kommer de ha inga problem med sina vanliga sysslor!!

  • Johan skriver:

   @Leif D
   Jag har aldrig påstått att vare sig något land i forna öst är ett föredömme i vare sig miljöpolitik eller som samhällsstruktur. Aralsjön är ett tragist exempel på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s