Du kan vara förändringen

Som ni troligtvis vid det här laget vet, är jag inte ett större fans av det kapitalistiska system vi idag har i väst och med alla medel försöker implementera i de delar av världen som inte än följer våra storföretags spelregler.
Trotts det måste jag tillåta mig själv att fråga, gällande Svenska PostkodLotteriet VD:s lön på 6 miljoner kronor och ipadbonusen till alla deras anställda:

Blev ni förvånade?

Genom ett par klick genom Svenska PostkodLotteriets hemsida får jag både upp deras verksamhets rapport gällande 2008-2009 och förtydligande angående att de inte är en välgörenhetsorganisation med 90-konto och att 27 procent av den totala omsättningen går till välgörenhet, 40 procent till lotterivinster och 33 procent till drift.

Så din ilska är nog snarare ett resultat av att du är irriterad över att just du inte vunnit något, men du uttrycker det genom att påskina att du ser dig själv som donator till välgörenhet och att du genom ditt köp av en lott vill framhöva dig som en person som minsann tar ansvar för att motarbeta orättvisor i världen.

Vill du på allvar engagera dig i mänskliga rättigheter eller miljöfrågor etc. bör du nog snarare stänga av din platta tv, som är hopmonterad av lågavlönad arbetskraft i en sweetshop någonstans i Asien, av metaller brutna av barn i västra Afrikas gruvor, och ideellt engagera dig direkt i någon organisation som exempelvis Amnesty international, Greenpeace, Rädda Barnen etc.

Aftonbladet 1

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s