Tolgfors, en pinsam tonåring…

En vän till mig berättade hur hennes pojkvän gjorde slut med henne via SMS för några veckor sedan och tyckte att det var oerhört visset av honom att inte, efter 6 månaders förhållande, kunna träffas personligen och berätta detta för henne. Jag kan nog påstå att de flesta av oss tycker att det är ett ganska fegt sätta att via SMS förmedla den informationen.

Vår kära försvarsminister är dock en av dem som verkar vara av en annan uppfattning när det kommer till kommunikation via SMS.
Väldigt modernt av honom att nyttja den kanalen.
Nu handlar det dock inte om att Sten Tolgfors försöker avsluta ett snedsteg på krogen eller komma med en lam ursäkt till varför han är sen till ett möte, när han egentligen tryckt för många gånger på snooze-knappen och ligger henna i sängen. Nej nu handlar det om ett uttalande gällande de senaste dokumenten i Wikileaks cabelgate, där det framkommer att han gärna ser sig som en värdig pojke som vill slå näven på sitt kala bröst för att sätta Sverige på kartan tillsammans med NATO och därmed få leka med de tuffa grabbarna.

Enligt ett telegram från amerikanska ambassaden i Stockholm skryter Tolgfors om hur lätt han kan få politiskt stöd för svenskt deltagande i krig under Natos paraply.
När nu Tolgfors nu blir påkommen med fingrarna i kakburken, gör han som brukligt dagen efter när ångesten börjar slå till och fyllehungern gör sig påmind, han skickar ett SMS och tänker att saken är ur världen.
Att sedan Tolgfors likt ett barn på julafton förklarar för Michel Woods hur han ”älskar USA” inför sin första arbetsresa till Washington, gör honom endast pinsam i internationella sammanhang.

DN 1
SVD 1, 2
Expressen 1
Aftonbladet 1
SVT 1

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

One Response to Tolgfors, en pinsam tonåring…

  1. Carl Schönbeck skriver:

    Kan bara hålla med! Fullständigt vidrigt på alla sätt! Det förljugna landet har hjärntvätta, fördummat och sönderlurat hela världen alldeles för länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s