Rätten till bostad? Nej tack!

DN kallar Jimmy McMillan för ”bisarr kandidat” när han kandiderar till att bli guvernör i New York. Och visst är han bisarr då han utrycker sin avsky mot de höga hyrorna som existerar. Att någon ens skulle ha mage att kritisera näringslivet i sin jakt på ökad profit och vinst borde nästan vara straffbart.
Parallellt med NY sker en rekord höjning av hyrorna i Stockholms innerstad i år. Det krävs ingen vidare högskoleexamen för att räkna ut att detta endast kommer bidra till en ökad segregering i bostadsområden. De som har pengar i mängder, kommer ha möjligheten att bo i attraktiva områden tillsammans med ex.Sofia Arkelsten, och de som har det sämre ställt, kommer få nöja sig med att buntas ihop tillsammans i sämre bemedlade områden.

Troligtvis är detta en ickenyhet, då Jimmy McMillan inte förväntas ha någon möjlighet att konkurera mot Andrew Cuomo och Carl Paladino. Dessa herrar har en betydligt mer marknadsmässig uppfattning på hur de bör förhålla sig till näringsliv och andra skumraskaffärer. Detta trotts att Paladino skickat en mängd rasistiska och sexistiska e-mejl, samt uttalat att barn inte ska ”hjärntvättas att tro att homosexualitet är ett lika värdefullt och lyckat val” och ” ”Det finns inget att vara stolt över i att vara en dysfunktionell homosexuell.”

Mångfald står inte på agendan i någon form.

DN 1, 2, 3
Aftonbladet 1
Expressen 1, 2

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s